Ria-Bernards-Ridesign Al op jonge leeftijd was ik graag bezig om mooie dingen te maken. Of het nu mijn kamer, kleding voor mijzelf of iets anders op creatief gebied was. Sindsdien ben ik als docent in beeldende vakken actief om anderen te leren scheppend bezig te zijn , bewuster naar hun omgeving te kijken en keuzes te maken.

In 2007 ben ik de interieuropleiding Interieurdesign en Projectvormgeving van Linnartz gaan volgen om mijn passie voor het interieur weer op te pakken. Geïnspireerd door onze woonboerderij uit 1910 op een 1 ha groot perceel dat wij zoveel mogelijk ecologisch bewerken, is mijn wens ontstaan om anderen die ook zo willen wonen te adviseren bij het vormgeven van hun interieur.

In de zoektocht naar materialen kom je erachter hoe ongezond bepaalde keuzes voor materialen en producten kunnen zijn en hoe lastig het is om goede achtergrondinformatie daarover te vinden. Welke grondstoffen worden er gebruikt? Waar komt het product/ de grondstoffen vandaan en wie werkt er in het productieproces? Is het schadelijk voor hem/ haar en hun omgeving? En kan “design”, “kwaliteit”, “betaalbaar” en “gezond” met elkaar samen gaan? Heel veel vragen waar ik steeds meer antwoorden op vind. Belangrijke vragen, want je wilt toch een gezonde leefomgeving voor jezelf én de mensen om je heen, maar ook van de makers van jouw interieur producten. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven en ontwerpers die dit besef uitdragen in mooie design producten.

Als Interieurdesigner help ik jou om niet alleen een gezond, maar ook een fijn en sfeervol thuis of werkplek te creëren. Een thuis dat past bij jouw persoonlijkheid en waar je graag anderen uitnodigt om plezier mee te beleven of samen te werken.

Ria Bernards